הכינוס הדו שנתי ה-23 של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, 17-18 בפברואר,2020

שילוב טכנולוגיות שמפותחות על ידי חברות הזנק (Start up) בשירות ריפוי בעיסוק

בשנים האחרונות הולכת ומתרחבת מגמת שילוב טכנולוגיות בטיפול בקשישים ע"י אנשי מקצוע שונים במערכות הבריאות ובהם מרפאים בעיסוק.

לצד הפוטנציאל העצום הגלום בשימוש בטכנולוגיות השונות לצורך שיפור איכות הטיפול, קיימת ספרות, שהולכת ומתרחבת, הן מצד מפתחי הטכנולוגיות והן מנותני השירותים בדבר האתגרים הכרוכים בהטמעת טכנולוגיות חדשות במערכת הבריאות.

מצד נותני השירותים עולה שאלת עלות תועלת של הטמעת כל טכנולוגיה, על רקע אתגר עלותן הגבוהה של הטכנולוגיות בעידן של משאבים מוגבלים, לצד האתגר הכרוך בהטמעת הטכנולוגיה בקרב אנשי המקצוע ובהתאמתה לאוכלוסייה הקשישים המגוונת. מנגד, עבור מפתחי הטכנולוגיות, עולה אתגר הזמן הארוך ועלות פיתוח הטכנולוגיות והצורך בהוכחת יעילותם לפני הוצאתם לשוק מצד אחד, לצד "זמן מדף" לשימוש בטכנולוגיות שהולך ומתקצר עבור כל מוצר, בשל ההתפתחות המואצת וריבוי הטכנולוגיות הקיימות.

על מנת לתת מענה חלקי לאתגרים אלה, צוות ריפוי בעיסוק ב"בית חולים דורות" לשיקום וגריאטריה בנתניה, החל בחודשים האחרונים בהטמעת טכנולוגיות לטיפול בקשישים שנמצאות בשלבי פיתוח ע"י מספר חברות הזנק .

בכנס יוצג תהליך הטמעת טכנולוגיות אלו בשירות הריפוי בעיסוק, תוך התייחסות לאתגרים, לקשיים להצלחות ולפוטנציאל הטמעתם עם מגוון מטופלים, ועל ייחודיות הטמעת טכנולוגיות אלה בהשוואה להטמעת מוצרי מדף קיימים. כמו כן, יוצג ניתוח נתונים, המבוסס על שאלוני (System Usability Scale) SUSו- SFQ (Short Feedback Questionire) להטמעת טכנולוגיות, שהועברו לצוות המרפאים בעיסוק ולמטופלים, ונועדו לבחון את חוויית המטפלים והמטופלים בשימוש בטכנולוגיות.

על בסיס נתונים אלו ייבחנו השלכות והמלצות יישומיות לגבי תהליכי הטמעת טכנולוגיות הנמצאות בשלבי פיתוח בשירות הריפוי בעיסוק. לתהליך זה חשיבות רבה לאור הצפי כי מגמת הטמעת טכנולוגיות המפותחות על ידי חברות הזנק בשירותי ריפוי בעיסוק צפוי להמשיך ולהתרחב בשנים הקרובות.

שרית רבינוביץ
שרית רבינוביץ
מנהלת שירות ריפוי בעיסוק
בית חולים דורות








Powered by Eventact EMS