מטרת המחקר היא להבין מה מניע מבוגרים לערוך בוויקיפדיה ומהם התגמולים שהם מקבלים מכך. באופן כללי, המטרה היא להבין את משמעות חווית השימוש והתרומה לוויקיפדיה כפי שהיא נתפסת על ידי עורכים מבוגרים.
בגיל הפרישה ולאחריו, האפשרויות וההזדמנויות לפעילות התנדבותית ולמעורבות אזרחית גדלות והופכות למשמעותיות. פעילויות מסוג זה יכולות להיכלל תחת קטגוריה של פעילויות "יצרניות/דוריות" (generativity). מושג זה הוגדר לראשונה על ידי אריקסון (1963) כ"דאגה להכנה, הדרכה וחניכה של הדור הבא" והוא מסייע לנו להבין טוב יותר את המניעים והמשמעות של החוויות הקשורות בהתנדבות ותעסוקה אזרחית.
ניתן לשער כי זקנים אשר פעילים במדיה החברתיים ומשתפים מידע מונעים בעיקר מדאגה להעברת ידע נכון ומדויק לדורות הבאים – יצרניות ואלטרואיזם. למרות זאת, מחקר מקיף על אוכלוסיית התורמים הזקנים לוויקיפדיה לא נעשה. בכך מוסיף מחקר זה נדבך על שורת המחקרים הקודמים בנושא.
שיטת המחקר הייתה איכותנית, פנומנולוגית, ובמהלכו רואיינו 13 מרואיינים מבוגרים (82-65), ו-5 מרואיינים צעירים (39-25) כולם כותבים פעילים בויקיפדיה.
ממצאים: בקרב המבוגרים עלו שלוש התמות הבאות: אהבת ידע, הנאה וסקרנות; אוריינות דיגיטלית; תרומה לחברה/לעולם הידע. בקרב הצעירים עסקו שלוש התמות שעלו בתרומה לעולם הידע; תגמולים אישיים מהעריכה; וקושי בניהול זמן.
מסקנות: ממצאי המחקר העלו הבדלים בחווית העריכה בויקיפדיה בין עורכים מבוגרים וצעירים. נמצא כי עריכה בויקיפדיה נתפסת כהתנדבות. העורכים המבוגרים הביעו תחושת סיפוק רבה מהעברת הידע הרב שצברו אל הדורות הבאים וחשו כי גם בגילם הם ממשיכים לתרום מעצמם לחברה ואף מקבלים על כך חיזוקים ותגובות חיוביות. במקביל, סיבה נוספת לבחירה בסוג פעילות זה ולא באחרים היא ההנאה האישית שהם חווים. לעומתם, העורכים הצעירים, הדגישו בעיקר את הוספת הידע ושיפור איכות הידע הקיים ופחות את הנחלת הידע. בגיל הצעיר ישנם תגמולים נוספים שלא הופיע בגיל המבוגר כמו סיוע בקריירה התעסוקתית ובלימודים האקדמיים.