הכינוס הדו שנתי ה-23 של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, 17-18 בפברואר,2020

"משיקום לקהילה, סוף מעשה במחשבה תחילה" בי"ח "פלימן"

איה בן אליעזר 1 חנה מנדלמילך 2 דולי צימרמן 3 נאוה יהודה 4 רויטל שושני 5
1עבודה סוציאלית, בי"ח שיקומי גריאטרי "פלימן", ישראל
2פיזיותרפיה, בי"ח שיקומי גריאטרי "פלימן", ישראל
3ריפוי בעיסוק, בי"ח שיקומי גריאטרי "פלימן", ישראל
4סיעוד, בי"ח שיקומי גריאטרי "פלימן", ישראל
5תזונה, בי"ח שיקומי גריאטרי "פלימן", ישראל

בשנת 2017 הוחל בביה"ח מודל ייחודי של צוות רב מקצועי "מפגש קבוצתי- הכנה לשחרור", שמטרתו להעניק ביטחון, הכוונה, המשכיות ברצף הטיפולי ומתן מידע טרם שחרורו מביה"ח למטופל ובני משפחתו. כל זאת, בכדי לצמצם את החרדה מהשחרור ולהקל את החזרה לקהילה לאחר השיקום.

בית חולים "פלימן" הינו מרכז גריאטרי שיקומי, המשרת את האוכלוסייה הזקנה באזור הצפון. המטופלים המגיעים אליו, סובלים מבעיות נוירולוגיות, בעיות אורתופדיות, קטיעות גפיים, מחלות אקוטיות עם ירידה תפקודית וגמילה מהנשמה והנשמה ממושכת. בבית החולים שש מחלקות: חמש מחלקות שיקומיות ומחלקה אחת להנשמה. ממוצע משך האשפוז במחלקות השיקום של בית החולים הנו 21 יום.

במהלך האשפוז עובר המטופל "תחנות" רבות. קבלה לביה"ח, טיפולים ומעקב רפואי/תפקודי ובניית תכנית שחרור (נוהל משרד הבריאות, 2011). בכל אחת מתחנות אלו נחשף המטופל לצוות רב מקצועי הכולל: רופא, אחות, מרפא בעיסוק, פיזיותרפיסט, עובדת סוציאלית, קלינאי תקשורת ודיאטנית.

במהלך האשפוז על המטופל ומשפחתו להתמודד עם השינויים והאובדניים שחלים בחייו של האדם הזקן: אובדן פיזי, אובדן תפקודי ואובדן הרגשי. אובדניים אלו עלולים להשפיע על תוצאות השיקום עצמו וכך גם על אי הוודאות והעתיד להתרחש לאחר השיקום.

במפגש, כל נציג מהצוות הרב מקצועי מדריך ומדגים באופן מובנה לגבי תכנים הנמצאים בתחום אחריותו. הדרכה מובנת לקראת השחרור עוזרת למטופל להבין את השינויים הנדרשים בעקבות המחלה, מקנה ביטחון להתמודדות עם מגבלותיו ומשפרת את איכות חייו (תורן, קרצמן וברון, 2004).

עד כה השתתפו במפגשים אלו כ- 30% מתוך כלל המשתחררים של בית החולים. ניתן לראות כי שביעות הרצון של המשתתפים במפגש גדלה באופן משמעותי. "מפגשי הכנה לשחרור" מתקיימים בביה"ח אחת לשבועיים ומהווים מקור לחיזוק המאושפזים והפחתת חרדה טרם השחרור.

המפגש מספק מאגר ידע נרחב על כל המסגרות ואפשרויות הטיפול הקיימות בקהילה ובכך מאפשר לשמור על רצף טיפולי.

לאורך הדרך, זוהו מספר גורמים מעכבים כגון: שעת המפגש, השפה בה ניתנת ההדרכה וקשיי שינוע של המאושפזים. צוות ביה"ח ממשיך בעבודת חשיבה לשיפור מפגשים אלו.

איה בן אליעזר
איה בן אליעזר
מנהלת שירות סוציאלי
בי"ח פלימן








Powered by Eventact EMS