הכינוס הדו שנתי ה-23 של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, 17-18 בפברואר,2020

"והדרת" ו"מכון תבונה-לחקר המוח הבוגר" מציגים פרוייקט משותף: האקדמיה תומכת בשינוי תפיסת הגיל ו"הגילנות" בעולם התעסוקה

טלי רובין ליבנה 1 בעז בן דוד 2 נמרוד קמינסקי 3
1מכון תבונה לחקר פוטנציאל המוח הבוגר, המרכז הבינתחומי הרצליה, Israel
2מכון תבונה לחקר פוטנציאל המוח הבוגר, המרכז הבינתחומי הרצליה, Israel
3"והדרת", Israel

העלייה החדה בתוחלת החיים בישראל לצד גיל הפרישה שכמעט ולא השתנה מאז קום המדינה, מייצר סדרה של צרכים וקשיים בהם נתקלים בני הגיל השלישי. הבולטים ביניהם הם הצורך הכספי, הבדידות והצורך במשמעות אחרי גיל פרישה. היכולת לחזור לשוק העבודה אחרי גיל פרישה מציעה פתרון כולל לחלק ניכר מהקשיים בהם נתקלים בני הגיל השלישי.

הבעיה היא שהאזרחים הותיקים המבקשים לעבוד נתקלים לא רק במגבלות החוק, אלא גם ב"גילנות" – דעה קדומה המפלה כנגד אדם בשל גילו.

על מנת להביא לשינוי מהותי , פנינו אל החסם הראשון בדרך לתעסוקה – מנהלי/ות משאבי אנוש. עמותת "דרוש ניסיון" ו"המשרד לשיוויון חברתי" יחד עם "מכון תבונה -בבית הספר לפסיכולוגיה המרכז הבינתחומי" יזמו סדנא ייחודית בת יומיים המתרחשת במרכז הבינתחומי בהרצליה עבור מנהלי משאבי אנוש ממגוון תעשיות במשק.

הסדנא בהובלת פרופ` בעז בן דוד ופרופ` דניאל לוי, נפתחת בהצגת הדעות הקדומות כנגד עובדים מבוגרים. ואז אחת לאחת אנו עוברים תהליך של ניפוץ הסטיגמות והנגשת מידע מדעי עדכני על יתרונות העובדים המבוגרים.

על ידי הצגת מחקרים חדשים בתחום המוח הבוגר, אנו משנים תפיסת עולם שגויה של המעסיקים: דנים בגמישות מוחית בזקנה (נוירופלסטיות), יכולות מיתון וניטור רגשי, הייחוס השגוי של ירידה בעיבוד חושי לירידה ביכולות קוגניטיביות (כלומר: תיקון הראיה ובהשמיעה משפרת מבחנים קוגנטיבים וביצוע בעבודה) ועוד.

בהמשך הסדנא נפגשים מנהלי/ות משאבי האנוש עם מנהלי/ות במשק המדווחים על חוויות העסקת מבוגרים מוצלחות ומשתפים בניסיונם בקשיים וביתרונות.

לסיכום אנו מעניקים כלים שישמשו את הלומדים בגיוס מבוגרים בהעסקת מבוגרים ובשכנוע מנהלים/ות בחברות השונות לעידוד העסקת מבוגרים.

אנו רואים בפרויקט זה ובהשארת המבוגרים בעולם התעסוקה חשיבות עליונה לשיפור מעמדם בחברה ושימור מצבם הקוגניטיבי והבריאותי לאורך שנים רבות.









Powered by Eventact EMS