הסדנה תעסוק בשימוש בכלי משלים – שיטת (Master Tapping (MT - בטיפול בשטף הדיבור. ניתן לשלב את שיטה זו בטיפול הקונבנציונלי בכל גיל. יוצגו התיאוריה, המחקר בתחום ועדויות ממטופלים, והדגמות כיצד ניתן להשתמש בכלי להפחתת מתח, לטיפול בטראומות ובחרדות, לשינוי עמדות ותפישות וכן בטיפול בסימפטומים גופניים בקרב המטופל. השיטה עצמה צמחה בעיקרה משיטה מוכרת בשם EFT המאופיינת ב- Tapping; טפיחות על נקודות אנרגטיות שונות בגוף. "EFT היא התערבות קצרה ומקורית המשלבת אלמנטים של חשיפה, טיפול קוגניטיבי וגירוי סומטי. קיימים יותר מ-100 עבודות מחקר, מאמרי סקירה ומטה-אנליזה שפורסמו בז`ורנאלים מקצועיים המערבים הערכת עמיתים אודותיה "(Stapleton, 2019, p. 246). ב- MT נעשה שימוש באלמנטים משתי שיטות אחרות. הראשון הוא שימוש בביוטנסור או מטוטלת הלקוחים מקינסיולוגיה, ככלי עזר לשליפת מידע מתת-המודע. השני הוא שימוש בידע אודות קונפליקטים הקשורים לגוף-נפש, בהשראת ריקול הילינג. שיטת ה- MT פותחה בשנת 2014 ע"י איריס בת שלמה.
הן התיאוריה והן הפרקטיקה הקשורות לטיפול בשטף הדיבור מדגישות את התחום הנפשי-רגשי כתחום המחייב התייחסות מצד קלינאי התקשורת המאבחן והמטפל. על כן, בשנים האחרונות החלו להילמד כלים משלימים לטיפול הקונבנציונלי, כמו מיינדפולנס, המסייעים לקלינאי התקשורת לתת מענה לצרכים הנפשיים-רגשיים של המטופל. קלינאים רבים מחפשים כלים מעולמות תוכן שונים וקיימת חשיבות בחשיפה לכלים משלימים יעילים.
באופן טבעי כאשר הקלינאי נתקל בתחום הנפשי-רגשי עולות שאלות הנוגעות לאחריות המקצועית – האם זה תפקיד הקלינאי להעמיק לתוך הסוגיות והצרכים הנפשיים-רגשיים שהמטופל מעלה או שמא עליו להמליץ למטופל לפנות לאיש מקצוע מתחום הטיפול בנפש? יימצאו תשובות שונות כתלות במקרה המדובר ובעמדות של הקלינאי עצמו. עם זאת, זיהוי העמדות הרגשיות של המטופל, הבנת התפישות המגבילות הקשורות לתפיסת העצמי ולאינטראקציה עם האחר, ובכלל מתן מקום לחוויות ולרגשות הקשורים ישירות בקשיי שטף הדיבור – כל אלו הם חלק מהמיומנויות שקלינאי התקשורת עשוי להידרש להם בטיפול שכזה. בנוסף, נושא המתח והחרדה משפיעים דרמטית על תפקוד המטופל ולכן חשוב להציע דרכי טיפול שיסייעו בהתמודדותו היום-יומית.