רפואה פליאטבית וטיפול תומך נחשב לאחד מאבני היסוד ברפואה גריאטרית במטרה לשפר איכות חיים של דיירים בבית האבות. בבית אבות נוף העמק פועל צוות רב מקצועי בעל ניסיון והכשרה בתחום הגריאטריה. בשנתיים אחרונות בוצע שינוי בתפיסה של טיפול תומך (פליאטבי) במוסד, מדובר בתהליך של עבודה משותפת לצוות רב מקצועי.
מתן טיפול תומך מתחיל מרגע קבלת הדייר למוסד במטרה לשפר איכות חיים ולהקל בסבל על ידי איזון סימפטומים. בבית האבות קיימת וועדה של טיפול פליאטבי שמתכנסת פעם ברבעון לפחות בשיתוף צוות יחידה פליאטבית של בית חולים העמק במטרה לקבל הכוונה, פתרונות, עזרה בדילמות בטיפול.
כחלק מקידום הגישה הפליאטבית נערכים הרבה שיחות עם המשפחה והדייר, מנסים לבנות תוכנית טיפול מותאמת עבורו, את העדפות של הדייר לקראת סוף החיים הוא מרכיב חשוב בתוכנית הטיפול. מדובר באחת השיחות החשובות והמעניינות שמתבצעת ביחד עם הדייר/אפוטרפוס וצוות רב מקצועי.
התמודדות בסוף החיים אתגר לא פשוט עבור הדייר, משפחה וצוות רפואי, האתגר הזה דורש התארגנות של המוסד, הצוות המטפל לצורך מתן טיפול הולם בסוף החיים. במהלך שהותו של הדייר במוסד מתנהלת שיחה במטרה לברר נושאים שונים לקראת סוף החיים: האם לבצע החייאה? או לאפשר מוות טבעי, האם להכניס זונדה? או לתת האכלה מנחמת, האם להעביר לבית חולים? או לקבל טיפול במסגרת המוסד, האם לבצע טיפול פולשני ? או טיפול תומך ... השיחה מתעודת על גבי טופס שחותם עליו דייר/אפוטרפוס.
שיחת לבירור העדפות לקראת סוף החיים היא אחת השיחות המעניינות והחשובות, נדרש התמודדות לא פשוטה של צוות רב מקצועי מול דייר או משפחתו, ובעת הגדרה של הדייר כחולה סופי או סופני אכן מותאמת עבורו תוכנית טיפול שתענה על הבקשות שהיו לא לפני תוך שמירה על אווירה ביתית ומשפחתית.