גמגום, כפי שאנו יודעים, הוא תופעה מורכבת. דעת הכותב היא שקיום אורח חיים עם גמגום, ואף למידה איך לא רק לשרוד אלא לשגשג כאדם מגמגם, מתאפשר על ידי הבנה של מספר עקרונות ומושגים מרכזיים. הנ"ל עוסקים הן בעובדות על גמגום והן במחשבות ובאמונות שלנו לגבי גמגום. ידע זה מעצים אנשים מגמגמים, והוא גם חיוני עבור קלינאים אשר עלולים להיאבק כדי למצוא דרכים יעילות לעזור לאנשים מגמגמים.
מטרת ההרצאה היא לשתף עקרונות מרכזיים שעזרו למחבר להתרחק מחיים מלאים בפחד ובושה בנוגע לגמגום, ולהתקדם לחיים שבהם הגמגום מתקבל ללא פריזמה מעוותת של מחשבות ואמונות לא רציונליות. המושגים נלמדו ממקורות רבים במשך מספר שנים, וחולקו עם אנשים מגמגמים אחרים כדי לעזור להם להבין את המצב המורכב הזה וללמוד לעזור לעצמם. המחבר הציג עקרונות אלה במספר רב של מפגשים עם קלינאי תקשורת, עם הורים לילדים מגמגמים, והמשוב תמיד היה חיובי ותומך.
הרעיון הכללי הוא כדלקמן:
המחבר סבור כי קבלה עצמית בלתי תלויה, וקבלת הגמגום, שוכנת ביסוד של הישרדות, שגשוג וצמיחה עבור האדם המגמגם. כאשר אנחנו לומדים לקבל את עצמנו ללא תנאי, ולהבין כי קבלה אינה וויתור, אנו מתחילים לשחרר את עצמנו מאמונות שגויות ולא מועילות שאנחנו עלולים להחזיק לגבי גמגום.
ההרצה משלבת בין אסכולות וגישות שונות על גמגום, ומציגה את החיבור ביניהם.
מראי מקום נבחרים: