כחלק מההבנה שהרוב המוחלט של האזרחים לא זוכים לקבל הכנה לקראת פרישתם החליטו לפני כ-3 שנים ג`וינט אשל, המשרד לשוויון חברתי וביטוח לאומי לפתח שירות שישפר את תהליך קבלת ההחלטות בנושאים פיננסיים בקרב האזרחים שמגיעים לגיל פרישה.
עוצמת האתגר עולה נוכח העלייה המתמשכת בתוחלת החיים כאשר האחריות על ההיבטים הפיננסיים עוברת מהמדינה אל הפרט. ההחלטות שמתקבלות בהגעה לגיל פרישה לרוב אינן הפיכות ומשפיעות בצורה מהותית על רווחת הפורש לאורך חייו.
במסגרת התוכנית בשיתוף ארגון פעמונים פותחה סדנת הכנה לפרישה המיועדים לאנשים בני 60 + הנמצאים בטווח עד כשנתיים לפני פרישה מעבודה או לפני גיל הפרישה. הסדנאות מתקיימות ברחבי הארץ וכוללות 4 מפגשים בהם מקבלים המשתתפים כלים וידע בעיקר בנושאים פיננסיים בשילוב היבטים רגשיים, כגון: הערכת גובה ההוצאות המשפחתיות, מקורות הכנסה (ביטוח לאומי וחיסכון פנסיוני), מיסוי, הצבת גבולות לתמיכה כלכלית בילדים בוגרים, ביטוח סיעודי, צוואות, תעסוקה ועוד. הסדנאות מתקיימות בקבוצה קטנה על מנת לאפשר למנף את כוחות הקבוצה לשיתוף ותמיכה. לפני כשנה הפרויקט הורחב לטיפול באוכלוסייה של עולים וותיקים דוברי רוסית ולאחרונה התחילו לפעול סדנאות גם בחברה הערבית.
בסוף 2019 הסתיים המחקר המלווה שבוצע על ידי המרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית. ממצאי המחקר מצביעים על שיפור ניכר בקרב המשתתפים (קבוצת טיפול) לעומת קבוצת ביקורת בתחומים הבאים:
הפיילוט של הסדנאות הראה שיפור בתהליך קבלת ההחלטות עמן מתמודדים האזרחים שמגיעים לגיל פרישה. בזכות המחקר נוצר מדד ייחוס (benchmark) להתערבויות המבקשות לשפר את תהליך ההכנה לפרישה בין אם כשירות ציבורי ובין אם כשירות פרטי.