תרגול מיומנויות שמיעתיות לאחר התאמת עזר שמיעתי הוכח זה מכבר כחשוב מאין כמוהו והוא מהווה נדבך בלתי נפרד מתהליך השיקום השמיעתי של אדם עם לקות בשמיעה (Sweetow & Palmer, 2005).
התיעוד הראשון לביצוע אימוני שמיעה נרשם כבר בתחילת המאה ה-19, בפריז ובשנות ה-20 של המאה ה-20 בארצות הברית. אמנם אופן האימון היה שונה בתכלית מאימוני השמיעה כיום, אולם אלו תוו את הדרך לידע הקליני והמחקרי שמנחה אותנו כיום (Musiek, 2006).
מסענו עובר דרך אימוני שמיעה אנליטיים בלבד, ממשיך אל האימון הגלובלי, ומגיע עד הגישה האקולוגית ששמה את צרכי האדם והתקשורת היומיומית שלו במרכז. עזרי האימון השתנו אף הם – מדף ועט אל מערכות מבוססות מחשב ואינטרנט, ממפגש בלתי אמצעי ועד למידה מרחוק (Olson, 2010).
בהרצאה זו יסקרו מחקרים עדכניים העוסקים באימוני השמיעה למטופלים המתמודדים עם ירידה בשמיעה תוך התמקדות בשאלות הבאות: כיצד ניתן להתגבר על המגבלות של אימוני השמיעה? מה יש לכלול באימון? אילו קהלים עשויים להיתרם מאימון שכזה? מהם הקריטריונים להתחלה וסיום של מפגשי אימון שמיעה?
בנוסף, יוצגו הנהלים הנהוגים כיום בישראל ובעולם ונגלה האם הנעשה בפועל תואם את האידיאל הרצוי. לסיום, תבחן במבט לעתיד, היכולת לגייס טכנולוגיה מתקדמת, כמו מציאות מדומה ומערכות סאונד מתקדמות, לטובת אימוני שמיעה מותאמים למאה ה-21.