שונות ברכישת שפה דו-לשונית בשל לקות שפה התפתחותית או משלב סוציו-אקונומי נמוך עשויים להשפיע לא רק על התפתחות השפה אלא גם על הצלחה בבית הספר. לפיכך חשוב לזהות אילו מדדים לשוניים וקדם אורייניים בגיל הגן חשובים להצלחה בגילאי בית הספר.
במטרה לזהות מדדים מהגן אשר ינבאו הצלחה אקדמית בגילאי בית הספר עבור ילדים יוצאי אתיופיה וילדים דוברי רוסית-עברית ממשלבים סוציואקונומיים שונים, נאספו נתונים בשתי השפות מילדי גן עם התפתחות תקינה, ומילדי גן בעלי לקות שפה בשני מועדים בפער של שנה. הנבדקים הגיעו מרקע דובר אמהרית ומרקע דובר רוסית, חלקם מרקע סוציו-אקונומי נמוך וחלקם מרקע סוציואקונומי בינוני ומעלה אשר נקבע לפי השכלת ההורים. הנתונים נאספו במדדים התנהגותיים הממוקדים באוצר מילים, יכולות תחביריות, יכולות נרטיביות, ויכולות קדם אורייניות (כולל מודעות פונולוגית וידע אותיות) לקראת סוף גן חובה וביכולות לשוניות וקריאת טקסטים בסוף כיתה א`.
הבדלים בידע לקסיקלי נמצאו בין הפקה להבנה לטובת הבנה ובין פעלים ושמות עצם לטובת שמות עצם בקרב כל הנבדקים החד והדו-לשוניים עם אפקט דו-לשוני בשניהם. ילדים מרקע דובר אמהרית תפקדו כילדים חד-לשוניים, ולא נמצאה השפעה למשלב סוציואקונומי. מתוך היכולות הקדם אורייניות שנבחנו רק שיום אותיות הראה השפעה של הדו-לשוניות ללא השפעה של משלב סוציואקונומי. כמו באוצר מילים גם ביכולות הקדם אורייניות לא נמצא הבדל בין ילדים מרקע דובר אמהרית לילדים חד-לשוניים. בחינת הגורמים המשפיעים על קריאה בסוף כיתה א` הראתה השפעה ניכרת של זיהוי אותיות בגן וחיקוי משפטים מורכבים כמדד ליכולת תחבירית על דיוק בקריאה והשפעת הדיוק על ההבנה. התמקדות ביכולות בכיתה א` בלבד הראתה קשר הדוק בין יכולות לשוניות לקריאה מדויקת ולהבנת הנקרא כמושפע מרמת הקושי של הטקסט. השפעת המשלב הסוציואקונומי נמצא מיוחס למספר הקוראים בכל רמת קושי, אך אלו שהצליחו לקרוא את קטעי הקריאה הראו דיוק והבנה ללא הבדל בין חד-לשוניים לדו-לשוניים וללא השפעת המשלב.
תוצאות אלו מאפשרות למקד את תכנית ההתערבות בגילאי הגן כך שתוביל לחיזוק כישורים הרלוונטיים להצלחה בבית הספר היסודי.