מטרת הקורס:
1.למידה והתנסות במיומנויות לתקשורת בין דורית בעידן המסכים.
2.הבניית דפוסי תקשורת וקשר המבוססים על הדדיות, נתינת מקום לאיכויות של כל פרט, סבלנות ואמון.
3.יצירת יעדי קשר משותפים ומוסכמים להווה ולעתיד.
שיטות: הטבע (המונגש) הוא המצע והתפאורה לתהליכי למידה לצד פורקן וכייף. המסע מיועד לנכדים בני 9-14. לאורכו מתקיימים 4 תהליכים עיקריים:
1.למידת דפוסי תקשורת מותאמים לנוער ולסבים בעידן המסכים.
2.פעילויות יוצרות אמון ומבליטות הדדיות, מורכבות אישיותית של הסב והנכד והנכחת היתרונות שבקשר .
3.יצירת ברית להווה ולעתיד ובה דגש על הצרכים השונים והדומים של הסב והנכד ובחירה בדרכים מעשיות למימוש הצרכים.
4.עיסוק בסוגיות התורמת לאיכות הקשר ומאפשרות עדכון תפקיד הסב במשפחה: פערים בין דוריים ערכיים ותרבותיים; תיאום ציפיות; הדדיות; פרֵדה-נפרדות-התמזגות; מעורבות מול התערבות; הגדרת גבולות עצמי.
ממצאים: המסע מוביל להכרה בכך שהתפתחות בתקופות חיים מאוחרות כוללת גם את הפתיחות לדרכים בהן מתאים לצעירים במשפחה לתקשר וגם הנכונות והיכולת להשתמש במגוון ערוצי תקשורת במקביל – פיסיים, מנטליים, אלקטרוניים וסימבוליים.
עצם השהייה של 3 ימים ללא ההורים, בסיטואציות מאתגרות מפגישה את הסב והנכד עם מורכבות האישיותית של שניהם ומצריכה אותם ללמוד להתמודד, לקבל ולהעריך אחד את השני.
הליווי המקצועי מאפשר התבוננות ובחינת דפוסי התמודדות לצד התנסות בתקשורת אלטרנטיבית מיטיבה.
הסבים מדווחים כי בעקבות המסעות ניכר שיפור במרכיבי התקשורת ובאיכות הקשר עם הנכדים ובמקרים רבים ישנה השפעה על המרקם המשפחתי כולו.
עד היום היו 6 מסעות, סבים רבים, בוחרים לחזור למסע, בכל פעם עם נכד אחר.
מסקנות: יצירת קשר ותקשורת עם מתבגרים היא אתגר ערכי וחינוכי עצום ואחת הסוגיות הרגישות, המביכות והמתסכלות כיום. לעיתים, עד כדי וויתור על הדיאלוג עם הנכדים. המסע מלמד סבים להיות מורים ותלמידים של הנכדים בעת ובעונה אחת. מעניק הזדמנות לביסוס הקשר ושדרוג איכויותיו. מלמד את הסבים והנכדים כלים יומיומיים לשימור, העמקה, הנאה ובעיקר צמיחה מהאיכויות שקשר כזה יכול להציע.