הכינוס הדו שנתי ה-23 של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, 17-18 בפברואר,2020

למידה חווייתית של טיפול בדמנציה כדי לעודד ולהכשיר את דור חדש של אנשי מקצוע לטובת האוכלוסייה הזקנה

יורם מערבי 2 רחל ברנבאום 1 חריקליה טיראקי 1
1המחלקה למחקר, מלבב, Israel
2המערך לשיקום וגריאטריה, המרכזים הרפואיים הדסה-האוניברסיטה העברית, Israel

מטרות: הפרדה דורית, מחסור באנשי מקצוע בתחומי הבריאות לאוכלוסייה הזקנה וגילנות הן תופעות שהחברה נדרשת להתמודד איתן בהיערכות לקראת מגמת ההזדקנות המואצת.
בהצגה זו נתאר פעילויות חינוכיות שמטרותיהן ליצור חוויות חיוביות בלמידה של טיפול בדמנציה בקרב סטודנטים. הפעילויות כוללות סטודנטים בקדם-רפואה (pre-med) וסטודנטים לרפואה בארץ ומהעולם. המטרה היא לעורר בהם עניין לטיפול באוכלוסייה זו.

שיטות: מלבב היא עמותה ללא מטרת רווח המטפלת באנשים שלקו בדמנציה מזה 40 שנה. העמותה יצרה תוכניות למידה חווייתית בטיפול בדמנציה בשיתוף בתי ספר, אוניברסיטאות ותוכניות התנדבות והשתלמות. בהצגה זו נתרכז בשתים מהתוכניות הללו: אחת הכוללת סטודנטים לרפואה בשנה חמישית במערך לשיקום וגריאטריה במרכזים הרפואיים הדסה-האוניברסיטה העברית והשנייה כוללת סטודנטים בינלאומיים המגיעים לארץ במסגרת התנדבותית או להשתלמות קצרה.

תוצאות: הצגה זו תעסוק בהיבטים הטובים והפחות טובם של תוכניות כאלו וכן בתוצאות של מחקר איכותני על מה למדו הסטודנטים ב"מעבדה החיה" במלבב.

מסקנות: עלינו ליצור הזדמנויות למידה חדשניות לדור הצעיר כולל חשיפה והיכרות עם העולם המרתק של הטיפול בדמנציה בכדי להניע אותם לבחור בעבודה בתחומי הזקנה.
אימוץ תוכניות השתלמות שיענו על הצרכים של סטודנטים עשויים למשוך אותם לעולם הטיפול בדמנציה, דבר שלא יקרה ללא חשיפה שכזו. אלו הן תוכניות עם עלות נמוכה אך בעלות תועלת והשפעה אפשרית רבה על שוק העבודה









Powered by Eventact EMS