למעלה מיובל שנים חלפו מאז שנפתחו שידוריה של הטלוויזיה החינוכית עם שיעור המתמטיקה המשודר הראשון (1966) שהיווה את הגרסה המוקדמת של הלמידה הדיגיטלית על מסכי הטלוויזיה הישראלית. מאז ועד היום מהפיכת האינטרנט שינתה את פני הדברים ואנו עדים בשנים האחרונות למגמה בה הציבור הרחב צורך תוכן דרך ערוצים משניים כגון: פייסבוק, גוגל, יוטיוב, וואטסאפ, אי-מייל ועוד, ולא דרך מסך הטלוויזיה בלבד. תאגיד השידור הישראלי נולד אל תוך מציאות זו ראה עצמו מראשיתו כחברת אינטרנט עם נוכחות בטלוויזיה וברדיו ליניאריים, הנצרכת באין ספור מכשירים בכל זמן ובכל מקום. המחויבות הלאומית של התאגיד הביאה אותו להשקעה בהפקות לימודיות וחינוכיות ואפשרה קפיצת מדרגה בתחום. בהשפעת ההפקות היצירתיות הללו ואחרות הולכים ונעלמים סרטוני הלמידה בהם נראים מרצים מדברים בדומה להרצאה פרונטלית, וסרטונים מורכבים המשלבים למידה בסיפור סוחף תופסים את מגוון המסכים שלנו.
הסדרה החדשה, "80 וארבע", שעלתה לשידור באוקטובר 2019, מהווה דוגמה לעולם הלמידה החדש והיצירתי שהתפתח. מדובר בסדרת דוקו-ריאליטי מרגשת של כאן 11, העוסקת בסוגיות בעולם הזקנה. בעזרת שיווק רב הצליח תוכן הסדרה להגיע לתודעת הציבור והוא יצר הד תקשורתי ושיח עמוק סביב סוגיות בתחום הזקנה.
הסדרה עוקבת אחר גן ילדים שהוקם בבית דיור מוגן, וגיבוריה הם ילדים בני ארבע לצד זקנים מעל גיל שמונים. הסדרה עוקבת אחר התרומה של נוכחות ילדי הגן לבריאות הנפשית והפיזית של הזקנים וגם על תרומתם של הזקנים להתפתחותם של הילדים.
צוות מומחים כלל את ד"ר אריק טאיב, פסיכולוג חינוכי, מומחה לילדים, את פרופסור ענת מירלמן, מהמערך הניוירולוגי בבית החולים איכילוב ואת ד"ר יורם מערבי, מומחה לגריאטריה מבית חולים הדסה.
במהלך ההרצאה יוקרנו קטעים נבחרים מהסדרה ויינתנו מסקנותיו של ד"ר מערבי שהיה חלק מהפרויקט וערך בדיקות שוטפות במשתתפי התכנית הזקנים במטרה לבחון מבחינה פיזית, קוגנטיבית ומנטלית את ההשפעה של המפגש הבין דורי על הזקנים.