גישת הטיפול Acceptance and Commitment Therapy (ACT) היא גישה שמקורה בתחום הפסיכולוגיה הקלינית. ACT משתייכת ל`גל השלישי` של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. המטרה המרכזית של הטיפול היא להגביר את הגמישות הפסיכולוגית של האדם הבוגר, וכך לאפשר לחיות חיים מלאים, עשירים ומשמעותיים יותר בהתאם לערכים החשובים בחייו.
על מנת ליצור את הגמישות הפסיכולוגית, בACT- מתייחסים לשישה מוקדים מרכזיים:
השיטה נבדקה במחקרים מדעיים רבים ונמצאה יעילה לטיפול במגוון מצבים נפשיים ורפואיים. בשנים האחרונות קיימת מגמה ליישום גישת ACT בקרב אנשים מגמגמים במרכזים מובילים בעולם ובארץ במרכז הרפואי שיבא.
מחקרים אחרונים מראים כי טיפול בגישת ה-ACT עשוי לתרום ולשפר את איכות חייהם אף של מטופלים צעירים - ילדים ומתבגרים. ההרצאה תתמקד ביישום החדשני של גישה זו באוכלוסייה הצעירה. בשל העובדה שגישת ה-ACT מבוססת על מבנים מורכבים כפי שמתואר- יש צורך לכוונן ולשנות את האמצעים הקיימים על מנת להתאימם לשלב ההתפתחותי והקוגניטיבי בו נמצאים ילדים ומתבגרים. העבודה נעשית באמצעות שימוש במטאפורות, התנסויות, משחקים ותרגילים המאפשרים לחוות ולקיים את הגמישות הפסיכולוגית.
בהרצאה נציג את התאמת ששת התהליכים במודל ה-ACT לטיפול בילדים מגמגמים החל מגיל 9 שנים, תוך התייחסות לאתגרים בעבודה עם צעירים ובשילוב דוגמאות קליניות, כפי שהן מיושמות במרכז הרפואי שיבא.