רקע: אלרגיה לאגוזים עולה בשכיחותה ועלולה להוביל לתגובות אנאפילקטיות מסכנות חיים. הרגישות והספציפיות של הבדיקות הזמינות כיום לאיבחון אלרגיה לאגוזים (תבחיני עור לאלרגיה ונוגדנים ספציפיים) אינן מספקות. לפיכך, תגרי מזון מהווים את בדיקת הבחירה לאבחנה אולם צורכים זמן ומשאבים וטומנים בחובם סיכון. במחקר קודם (NUTCRACKER Allergy. 2018), הדגמנו את העליונות של אלגוריתם המבוסס על תבחיני עור לאלרגיה עם מיצויים בריכוז גבוה, ובדיקת שפעול באזופילים (BAT) באבחון אלרגיה לאגוזי מלך ופקאן.
מטרה: בחינת האלגוריתם על אוכלוסייה חדשה של מטופלים באופן פרוספקטיבי
שיטות: 215 מטופלים בגילאי 2-34 שנים עם חשד לאלרגיה מתווכת IgE לאגוזי מלך, עברו תבחיני עור ו-BAT לפי הצורך בהתאם לאלגוריתם. מטופל סווג כאלרגי (על פי תגר חיובי או תגובה אלרגית בשנתיים האחרונות) או לא אלרגי (על פי תגר שלילי או צריכה לא מוגבלת של האגוז). התוצאות נותחו על פי האלגוריתם שהוצע.
תוצאות: בהתאם לתוצאות הקודמות, "קו-אלרגיה" לפקאן נמצאה רק במטופלים עם אלרגיה לאגוז מלך. עבור אגוז מלך - האלגוריתם זיהה 109 אלרגיים (חיובי כוזב=6), ו-41 לא אלרגיים (שלילי כוזב=0), 21 נזקקו לתגר פומי (12.3%). עבור אגוז פקאן – האלגוריתם זיהה 56 אלרגיים ( חיובי כוזב=3), 59 לא אלרגיים (שלילי כוזב=0), 31 נזקקו לתגר פומי (21.2%). האלגוריתם הצליח להפחית את הצורך בביצוע תגרי מזון ב- 83.6% מ- 317 תגרים פוטנציאליים ל- 52 בלבד עם שיעורי חיובי כוזב של 2.8%.
סיכום: המחקר הראה באופן פרוספקטיבי שהמידע של "קו-אלרגיה" בשילוב עם תבחיני עור ו-BAT יכולים להוות כלי לאבחון אלרגיה לאגוזי מלך ופקאן. שימוש באלגוריתם זה יכול להוביל להורדת מספר התגרים הנדרשים ובכך להקל על הקשיים הנפשיים והרפואיים של המטופלים ומטפליהם.