כנס איגוד רופאי עור ומין 2020

תאי מלנומה מעודדים לימפאנגיוגנזה על ידי miRNA Let-7 ומסלול האינטרפרון

גיל לייכנר 1 ענבל שוייצר 1 שני דרור 2 לורין סנדר 4 גיא שפירא 3 נועם שומרון 3 אביב ברזילי 1 יורג הויסל 4 כרמית לוי 2 שושנה גרינברגר 1
1המחלקה לדרמטולוגיה, בית החולים תל השומר שיבא, ישראל
2המחלקה לגנטיקה וביוכימיה, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר אוניברסיטת תל אביב, ישראל
3המחלקה לביולוגיה תאית והתפתחותית, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר אוניברסיטת תל אביב, ישראל
4Functional Genome Analysis, (Deutsches Krebsforschungszentrum (Dkfz, גרמניה

רקע: ידוע כי מלנומה הופכת לגרורתית על ידי שליחת תאים לבלוטת הלימפה וכי קיימת יצירה של כלי לימפה חדשים (לימפאנגיוגנזה) אפילו בשלבים המוקדמים של הגידול. אולם, המנגנון של תהליך זה טרם התברר במלואו. מלנוזומים הינם וזיקולות המופרשות על ידי מלנוציטים ומכילות מלבד מלנין מולקולות מיקרו-רנ"א (miRNA)האחראיות על בקרת גנים בתא.

מטרת המחקר: לאפיין את השפעת המלנוזומים המופרשים על ידי תאי מלנומה על לימפאנגיוגנזה.

שיטות: מלנוזומים בודדו מתאי מלנומה. ההשפעה הגנוטיפית והפנוטיפית על תאי אנדותל לימפטיים נבדקה על ידי , Expression profiling proteome-profile angiogenesis array ותבחיני אנגיוגנזה. השפעת miRNA על לימפאנגיוגנזה המתווכת על ידי מלנוזומים נבדקה באמצעות טרנספקציה של miRNA mimics ומעכבי miRNA.

תוצאות ומסקנות: אנו מראים שכבר בשלב ה in-situ, תאי המלנומה מפרישים מלנוזומים אשר נקלטים על ידי תאי אנדותל לימפטיים בדרמיס, וגורמים לשינויים פרו-לימפאנגיוגניים. העברת let-7i miRNA ממלנוזומים לתאי אנדותל לימפתי מתווכת את שינויים הפנוטיפיים על ידי השראה של איתות אינטרפרון מסוג 1 ובאופן ספציפי, דרך עלייה בביטוי IFI6 בתאי אנדותל לימפטיים. עקב החשיבות הרבה של יצירת כלי לימפה לשליחת הגרורות ייתכן כי עיכוב תהליך זה על ידי מניעת הפרשת מלנוזומים או חסימת מסלול האינטרפרון תמנע את התקדמות המלנומה לשלב הגרורתי הקטלני.









Powered by Eventact EMS