The 6th Congress of Exercise and Sport Sciences

הצצה לפדגוגיה מחוץ לקופסה

author.DisplayName 1,2 author.DisplayName 2
1חינוך גופני, בית חינוך צופית, כפר סבא, בית ברל, Israel

לחשוב מחוץ קופסה נשמע כקלישאה. אבל יש דרך לשנות גישה ולפתח את היצירתיות בשיעורים.

לפני 25 שנה למדתי חינוך גופני בארגנטינה, ובחרתי לעשות זאת במכללה עם דגש משמעותי בפדגוגיה.

שם הכרתי לראשונה שתי דמויות פדגוגיות שהשפיעו עליי ובאו לידי ביטוי בזהות ובתפיסה החינוכית שלי.

האחד, המחנך ותיאורטיקן פאולו פריירה הברזילאי, שמתבסס במודל הכי קרוב בעיניי לחינוך לדמוקרטיה. פריירה נולד בבית עני, ולמד להסתפק במועט. חוויות ילדותו בבית רעב השפיעו עמוקות על תפיסתו החינוכית שהתבססה בתחילתה בדאגה לשיוויון.

הדמות השנייה, היא הפדגוג והמאייר פרנצ`סקו טוניצ `י (מוכר גם כ"פרטו טונוצ`י) האיטלקי, שעל ידי "סטירה הומוריסטית חינוכית" , מנסה לתת כלים לחשיבה אחרת על כל תלמיד כפרט. השימוש בהומור הוא כלי מרכזי המאפשר לפרוץ גבולות, לגשר בין שונים או יריבים, שכן ההומור חוצה תרבויות בכל הגילאים. מחקריו מתמקדים בהתפתחות הקוגניטיבית של ילדים בחשיבתם, בהתנהגותם ובקשר בין קוגניציה של הילד למתודולוגיה חינוכית.

בשנת 1991 הוא יזם פרויקט בעיר הולדתו הנקרא "עיר הילדים" שכלל הקמת עיר שנקודת היחס שלה היא הילדים. הפרויקט הצליח מאוד והתפשט בכל העולם.

אפתח את האשנב לחשיבה הומוניסטית פדגוגית האיטלקית אשר טונוצ`י הינו אחד מבכירי הדור הזה.

בזכותם ובמיוחד בזכות ספרי האיורים של "פרטו", הצלחתי להוציא את היצירתיות שלי בשיעורים אבל במיוחד להבין שכל ילד הוא שונה ולאפשר לכל תלמיד להיות הוא, ולהביא את עצמו בשיעורים. בזכות זה בשנים האחרונות, למדתי ספורט טיפולי לרכישת מיומנויות נוספות להוראה אחרת.

בהרצאתי אתמקד בציוריו של פרטו. מזמינה אתכם להצטרף לניסיון לחשוב איך אפשר בעבודתנו באולם הספורט, לאתגר את התלמידים לחדש, להתחדש תוך שימור על מסגרת התכנים הנדרשים לקוריקולה.

אתן דוגמאות מהשטח, איך עקרונות אלה באים לידי ביטויי ב"מגרש המשחקים".

סינטיה דיאמנט זדונאיסקי

איור של פרנצ`סקו טונוצ`י

Cinthia  Diament Zadunaisky
Cinthia Diament Zadunaisky








Powered by Eventact EMS