סימולטק הינו מרכז הסימולציה של שירותי בריאות כללית. במסגרת זו מועברים 50 מתארי אימון לצוותי רפואה וסיעוד. אחד מהם הינו אימון בהחדרה ואחזקה של צנתר ורידי מרכזי, המתמקד בידע והמיומנות של הצוותים, במסגרת זו שני אימונים: אחזקה לצוות סיעודי, החדרה לצוות משולב רפואי וסיעודי. מטרת האימון הינה שיפור מיומנות העבודה של הצוותים במטרה להוריד את שיעור הCLABSI (Central line- associated blood stream infection) הגבוה שנצפה בארץ בהשוואה לזה במדינות אחרות, משרד הבריאות הישראלי פרסם דוח ב2011 לפיו כ90% ממקרי ה-CLABSI הם תוצאה של צנתר ורידי מרכזי קצר טווח. במסגרת אימון זה המתאמנים מלאו שאלון ידע זהה לפני האימון ולאחריו, השאלון מתמקד בידע המועבר למתאמנים באימון באמצעות תרגול מעשי על בובות סימולציה חכמות המדמות מטופל בעל אנטומיית כלי דם זהה למטופל אמיתי, כולל פולסציה עורקית, תוך שימוש במכשור אולטרה סאונד, צילום הביצוע ותחקור תוך שימוש בצילומים מהאימון.
מחקר זה החל בשנת 2016 ונמשך עד שנת 2021. הדגש של המחקר הינו שיפור הידע במיומנויות הקשורות למניעת זיהומים. החל משנת 2020 עלתה המודעות הכללית לעניין מניעת זיהומים בשל מגפת הקורונה, ודגשים שהועברו באימון הפכו מרכזיים עוד יותר בשל כך.
מטרת המחקר, באמצעות השאלון, הינה לבחון האם חל שיפור בידע של המתאמנים בעקבות האימון. המחקר מתמקד באימון אחזקה של צנתר מרכזי המועבר לצוות סיעודי, במחקר ידע זה השתתפו 1,026 מתאמנים ב26 מרכזים רפואיים בארץ.
מתוצאות המחקר עולה כי אכן חל שיפור בידע: הן בהשוואה של אחוז התשובות הנכונות לפני ואחרי האימון, והן בהשוואה של שיפור זה אצל קבוצת המחקר לעומת הביקורת, קבוצה אשר ענתה על שאלון "אחרי האימון" רק על סמך קריאת הנחיות עבודה.
מכאן אנו מסיקים כי האימון הסימולציה עצמו, שבו יש שימוש בסימולטור ותחקור באמצעות אמצעים טכנולוגיים מתקדמים על מנת לתרגל מיומנויות בפעול, אכן משפר את הידע של המתאמנים, יותר מאשר קריאת הנחיות עבודה גרידא. המחקר למעשה מקנה תוקף לאימון זה בפרט ולשיטת אימון הסימולציה בכלל.