רקע ורציונל: ההון האנושי מהווה נדבך חשוב ומשמעותי בפעילות המרכזים הרפואיים הממשלתיים.
חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים ביקשה להעמיד פתרון שייתן מענה אחיד, שלם ואינטגרטיבי לכל הצרכים לניהול ההון האנושי בכל המרכזים הרפואיים הממשלתיים– הכלליים, הגריאטריים והפסיכיאטריים. הפתרון נועד להחליף מערכות שונות שתמכו בפעילות במרכזים השונים.
הוחלט להתבסס על הפלטפורמה לניהול העובדים Success Factors –פרי פיתוחה של חברת SAP, המציעה פתרון אינטגרטיבי לניהול ההון האנושי לאורך מחזור חייו בארגון. הפלטפורמה בנויה מאוסף של מערכות כמו גיוס וקליטת עובדים, ניוד פנימי, יעדים ומשובים, למידה, פיתוח עובדים והמשכיות ניהולית ועוד.
הפלטפורמה שנבחרה פועלת בענן, מופעלת באמצעות ממשק WEB, מספקת לעובדים ולמנהלים כלים לביצוע פעולות בשירות עצמי – self- service, משלבת יכולות אנליטיקה מתקדמות, וקיימת אינטגרציה מובנית ליתר המודולים של SAP – לוגיסטי, פיננסי ועוד, המופעלים במרכזים הרפואיים.
מטרות:
§ אחידות בתהליכים בין כל המרכזים הרפואיים הממשלתיים.
§ אינטגרציה למערכות ניהול הארגון – לוגיסטית ופיננסית.
§ שיפור חווית העובד והמנהל.
§ שיפור הידע המקצועי של העובדים.
§ הענקת טיפול איכותי ובטוח למטופלים על ידי המטפלים.
תוצאות וממצאים עיקריים: פרויקט אל"ה הוא הפרויקט הראשון במשרד ממשלתי לניהול ההון האנושי בענן, פורץ דרך הן ברמה הטכנולוגית והן ברמה התהליכית.
הפרויקט מבוצע בשלבים במתודולוגיה היברידית, תוך הטמעה מדורגת של המערכות במרכזים הרפואיים.
עם פרוץ מגיפת הקורונה עלה צורך במתן פתרון מיידי להטמעת תהליכים מותאמי קורונה לכל הצוותים במרכזים הרפואיים. לצורך כך הואץ יישום מערכת ניהול הלמידה (LMS) המהווה חלק מהפלטפורמה.
המערכת תומכת בניהול הלמידה ובפיתוח כישורי העובדים, ומספקת יכולות מובנות כמו בניית תכנית פיתוח עובדים התואמת לפעילויות הלמידה שיסייעו לכל עובד לסגור פערי ידע, הקצאה דינמית ואוטומטית של הדרכות והכשרות על פי פרופילים ומאפייני עובד.
בניית תכני ההדרכה בוצעה בחשיבה משותפת עם המרכזים הרפואיים, מנהלת ההדרכה בחטיבה והגורמים המקצועיים.
המערכת הוטמעה בשנת 2020 ב-10 מרכזים רפואיים והייתה זמינה לכ-20,000 עובדים, שיכלו לצרוך את תכני הלמידה באופן עצמאי מכל מקום ובכל זמן דרך אפליקציה.
מסקנות ותובנות:
§ התבססות על פלטפורמה המספקת יכולות מובנות יחד עם כלים ליישום ולהתאמה מאפשרת להעלות תוך פרק זמן קצר מערכות התומכות בפעילות הארגון.
§ עבודה במודל עבודה אגי`לית מאפשרת להיענות לצרכים מיידים ולספק תוצרים מהירים.
§ העמדת אמצעים דיגיטליים ללמידה עצמית יחד עם כלי ניהול ובקרה מרכזיים, מאפשרת לעובדים לשלב את תהליך הלמידה במועד הנוח ביותר וללא פגיעה ברצף העבודה, ולהנהלה לוודא כי כל עובד עבר את ההכשרה כנדרש.
תרומה והשלכות להמשך:
העלאת מערכת הלמידה אפשרה להפעיל מהלכי למידה מותאמים לתהליכים בעידן הקורונה בפריסה רחבה, ובכך סייעה בהכשרה אפקטיבית ואיכותית של עובדים רבים.
המערכת שהוקמה תמשיך לשמש את המרכזים הרפואיים להעמקת תכני הלמידה הקיימים כמו גם להפעלת תהליכי למידה נוספים למגוון אוכלוסיות ובעולמות תוכן שונים.
במקביל - מבוצעים יישום והטמעה של מערכות נוספות בפלטפורמה, שהעיקרית שבהן היא ניהול תיק העובד במרכז (Employee Central).
המערכות ייפרסו בהתאם לתוכנית העבודה לכלל המרכזים הרפואיים הממשלתיים.