במחקר זה, אנו מציעים טכניקה חדשה המבוססת על צילום תרמי לטובת הערכת אספקת הדם לאזורים השונים בכפות הידיים בחולי דיאליזה, בעקבות ניתוח יצירת נתיב גישה לדיאליזה באמצעות חיבור תת-עורי בין עורק לווריד.
"תסמונת הגניבה" היא סיבוך בעקבות ניתוח זה, הנובעת מהפרעה בזרימת דם עורקי וחמצן לכף היד, ומכאן הצורך לעקוב אחר אספקת הדם.
הצילומים התרמיים של כפות הידיים צולמו באמצעות מצלמה תרמית ניידת המחוברת לטלפון חכם ואפליקציה של חברת FLIR . התמונות צולמו לפני הניתוח, 24 שעות אחריו וכעבור חודש. עיבוד התמונות התרמיות הוביל להגדרת מושג חדש "TAS -Thermo-Anatomical Segmentation", המאפשר הערכה תפקודית של חלוקת הדם לאזורים השונים בכף היד. עיבוד זה הראה כי השינוי הגדול ביותר לאחר הניתוח הינו בקצות האצבעות (p <0.05). השינויים בזרימת הדם נצפו גם ביד הבקרה. אפקט בילטרלי זה מעיד על מעורבות מערכת העצבים המרכזית. זאת ועוד, עיבוד התמונות על סמך TAS הוביל לזיהוי דפוסי החלמה אופייניים של מטופלים. כלומר, על סמך עיבוד התמונות לאחר הניתוח, ניתן לאפיין את אופן החלמת המנותח. מודל למידת מכונה הוביל לתובנה כי שני המשתנים הקובעים את דפוס ההחלמה הינם: 1) הפרש הטמפרטורות בכפות הידיים לפני ואחרי הניתוח. 2) ההבדל לאחר הניתוח בין היד המטופלת ויד הבקרה.
עבודה זו מציעה טכניקה חדשה להערכה כמותית של חלוקת הדם בכף היד אשר עשויה להוביל לשיפור הטיפול הקליני בחולים עם מחלות כלי דם. בעידן הרפואה הדיגיטלית, טכניקה זו יכולה לתרום במיוחד במעקב אישי אחר החולים, במרפאות ובטיפול ביתי.