מטרת ההרצאה: להציג את הצעת החוק שעמותת ליל"ך גיבשה ,ומוגשת עתה להנחה על שולחן הכנסת. וכן, לקיים עליה סיעור מוחות להצעות קראת הדיונים בכנסת .
שיטות: המצגת תכלול את תקציר הצעת החוק של ליל"ך, ותמצית דברי ההסבר
הצעת החוק בנוייה על שני נדבכים:
הראשון - תובנות לתיקונים שהתגבשו בועדת אפק, שהוקמה ע"י שרת הבריאות יעל גרמן, והגיעה להסכמות לתיקונים בחוק. התובנות רוכזו במאמרים של חברי הוועדה, שופט בית המשפט העליון בדימוס ונשיא ליל"ך, אליהו מצא, ופרופ` מאיר ברזיס בכתב העת רפואה ומשפט, 2019.
השני – הלקחים מהנתון הנמוך מאוד של מילוי מספר הטפסים של ייפוי כוח נוסח מקוצר או הנחיות רפואיות מקדימות. ס"ה מאז חקיקת חוק החולה הנוטה למות מילאו בארץ רק 1% את הטפסים. וזאת, בהשוואה לנתון של 33% מאזרחי ארה"ב (מחקר ב 2017(. לכן, יש צורך להכניס פרק בחוק שיסדיר את מחויבויות המדינה, בתי החולים וקופות החולים, לקידום הנושא.
ממצאים: הממצאים להערות על הצעת התיקונים בנוסח של הצעת החוק, ייאספו מהדיון שבתום הפרזנטציה. הערות תוכן חשובות אלה, יועברו ליוזמי החוק בכנסת ולחברי עמותת ליל"ך, שתלווה את הליך החקיקה של החוק בכנסת באופן שוטף.
מסקנות: בהרצאה זו שלב המסקנות טרם קיים. נוכל להציג אותו בכנס הבא, לאור ההתקדמות בחקיקה ובפרקטיקה בתחומים הבאים: ברמת הממשלה - להועיד תקציב מוגדל משמעותית לנושא, ולקיים קמפיינים תקשורתיים כדוגמת ארה"ב, אירלנד וקנדה, ולהנהיג יום בינלאומי על העדפות טיפוליות לקראת סיום החיים (16.4.22). ברמת בתי החולים - לפעול באופן יזום למילוי הטפסים ושיחות סיכום מתועדות. ברמת קופות החולים - מוצע לתגמל רופאים הממלאים את ייפוי הכוח/ההנחיות/שיחות מתועדות ולערוך פעולות הסברה ועידוד בקהילה.