רקע ורציונל:
עם ההתפשטות של מגפת COVID-19 ברחבי העולם, חווים בתי החולים עלייה משמעותית באשפוז של חולים קשים. בישראל, עלייה זאת גורמת לעומס נוסף על מערכת רפואית שהיא כבר מתפקדת בעומס. נדרשים פתרונות טכנולוגיים שמפשטים את הניהול המורכב של חולי קורונה.
מטרות:
מטרת הפרוייקט הוא בניית פלטפורמה למעקב וניהול הטיפול בחולי קורונה מאושפזים בבתי חולים. על הפלטפורמה להיות נוחה לשימוש הקלינאי, לספק תמונה מהירה ויעילה של המצב הקליני המתמשך של החולה, וכן לספק אגרגציה של נתוני על של כל המאושפזים במחלקת הקורונה.
אילוצים יישום ואבני דרך:
פלטפורמת ניטור מטופלי קורונה שפותחה ביחידת ה big-data and AI של ARC, בית חולים שיבא, היא כלי ניהול שמאפשר שליטה על כל חולי מחלקת הקורונה. פיתוח הפלטפורמה בוצע על ידי צוות המהנדסים של ARC בשיתוף וייעוץ של הקלינאים המטפלים.
הפלטפורמה כוללת: ציר-זמן-מטופל, גרף שמאפשר במבט מהיר הסתכלות על כל מהלך האשפוז של החולה המאושפז, כולל טיפולים תרופתיים ותמיכה נשימתית. כמו כן מוצג לגבי כל מטופל מידע קליני רלבנטי כגון דמוגרפיה, מחלות רקע, תרופות וסטטוס חיסוני. הפלטפורמה מציגה בגרפים רציפים את המדדים החיוניים של המטופל וכן חישוב רציף של National Early Warning Score (NEWS). כל המידע מתעדכן on-line מתיק המטופל בתדירות של 5 דקות.
בנוסף, הפלטפורמה מאפשרת אגרגציה של נתוני כל המאושפזים להצגת מבט על נתוני המחלקה.
תרומה והשלכות ליישום:
הפלטפורמה הותקנה בפנימית קורונה אחת בבית החולים שיבא לצורך בחינה יישומית. לאחר שנמצאה תורמת קלינית לעבודת הרופא המטפל, היא הותקנה בשתי פנימיות קורונה נוספות. בשלב המשך מתוכננת הוספה של כלים תומכי החלטה מבוסס בינה מלאכותית שיתבססו על תשתית הפלטפורמה והמידע הקליני.