יהודי העיר קובנה, הבירה הזמנית של ליטא, נכלאו בגטו בפרבר ויליאמפולה בין השנים 1941 - 1944.
בגטו התקיימו חיי מוזיקה עשירים. התזמורת של הגטו שכללה מוזיקאים מובילים בליטא שבין המלחמות קיימה קרוב למאה קונצרטים. בראש התזמורת עמד המוזיקאי היהודי הידוע מיכאל הופמקלר, ומלחין הבית היה דמות מסתורית בשם פרסי הייד.
ב27 במרץ 1944 הוטמנו באדמת הגטו שתי תיבות עץ מכוסות עופרת ובהן עשרות אלפי מסמכים. ביניהם היו מאות דפים של תוכניות קונצרטים, שירים, ותווים של יצירות שנכתבו ותוזמרו בגטו. הארכיון התגלה מחדש רק אחרי עשרות שנים וטרם נחקר כראוי.
ההרצאה תכלול ניתוח של הרפרטואר העשיר מאוד של הקונצרטים. נבדוק כיצד נבנו תוכניות הקונצרטים והותאמו לקהל היעד מחד, ולמגבלות הגרמניות שאסרו למשל השמעת יצירות של מלחינים גרמניים מאידך. נסקור כמה יצירות מיוחדות שנכתבו במיוחד בגטו, כאלה ששרדו, וביניהן "פנטזיה בצהוב" של מלחין הגטו פרסי הייד, והקשר בינה לבין שיר העם הנוגע ללב "מאמעלע" שנכתב וכאלה שזכרן קיים רק בתוכניות.
תינתן סקירה של קונצרטים מיוחדים שהתקיימו בגטו, כגון קונצרט מיוחד לעובדי הכפייה בשדה התעופה, קונצרט ציוני חשאי לחברי תנועות הנוער ביום הזיכרון להרצל וביאליק, קונצרט מיוחד לנוער לתלמידי בתי הספר המקצועיים, ומאידך קונצרט חנופה מיוחד למלשין ששיתף פעולה עם הנאצים.
ההרצאה תכלול דגימות קצרות משני אירועים בהם שוחזרה המוזיקה של גטו קובנה. הראשון - שחזור הקונצרט הציוני החשאי ביד ושם בשנת 2018. האירוע השני - שיחזור קונצרט של תזמורת הגטו לרבות השמעת בכורה על אדמת אירופה של הפואמה הסימפונית "Fantasie in Gelb" - פנטזיה בצהוב, שהתקיים בקובנה ב2019 בנוכחות שר התרבות הליטאי וראש עיריית קובנה.