מטרה: ללמוד על הצרכים של עולים / תושבים חוזרים/ נמלטי מלחמה שאינם זכאי חוק השבות. שנזקקים למענה במסגרת בתי אבות לעצמאיים
שיטה: סקירת תהליך הקליטה של עולים בגיל זקנה שחלקם נזקקו ועדיין נזקקים למענה במסגרת בתי האבות לעצמאים. והצגת נתונים
ממצאים: בין התאריכים 14.3-14.6.2022 , טווח של 3 חודשים, נקלטו בבתי האבות שבפיקוח משרד הרווחה 54 עולים חדשים/ רובם – עולים חדשים. רוב העולים הופנו על ידי משרד הקליטה באופן מסודר ועם תיאום מראש. בבחירת בית האבות עבור כל אחד מהנקלטים, הייתה התחשבות ברצונות של כל אחד מבחינת מיקום גאוגרפי והתייחסות למצבו התפקודי של כל מועמד. עוד נלקח בחשבון המצאות של אנשי צוות ודיירים אחרים שדוברים את השפה.
מסקנות: סוגיות מרכזיות שעלו: 1.קיים חוסר במידע מלא אודות מצבם הרפואי והתפקודי של העולים שהקשה על התאמה מיטבית לבתי האבות השונים. 2.קיים צורך בתאום בין מספר רב של גופים – משרד הקליטה, משרד הבריאות, משרד הרווחה והביטחון החברתי, הסוכנות היהודית, ג'וינט, זק"א. 3.קיימת קליטה של עולים לעיתים בהתראה של שעה-שעתיים, כולל בסופי שבוע, כשאין צוות מלא בית האבות. 4.קיימת קליטה של עולים עם מידע מוקדם שהם תשושים ומתברר שמצבם סיעודי/ תשוש נפש. 5.קיימת פעילות של "מאכרים" בארץ ובחו"ל שהבטיחו לעולים ו/או בני משפחותיהם דברים שונים. 6.סוגית ביטוח רפואי במקרה של תושבים חוזרים.