גמילה מהזנה חלופית- למה בקבוצה

גב' ג'ודי בלינדר-אדלקופ
הפרעות בתקשורת, בית חולים אלין, ירושלים

מרכז שיקום אכילה בביה"ח אלי"ן בירושלים, צוות רב-מקצועי מאבחן ומטפל בילדים ומשפחותיהם הסובלים מבעיות אכילה בגיל הרך, על רקע רפואי, התפתחותי ו/או פסיכולוגי. המטופלים באים מכל קשת האוכלוסייה וממגזרים שונים.  

כחלק מהפעילות של המרכז אנחנו עובדים עם קבוצות של ילדים לצורך גמילה מהזנה חלופית. במהלך הגמילה מתרחשים תהליכים מקבילים  בשלוש קבוצות: קבוצת הילדים עם קשיי האכילה,

קבוצת ההורים (אבות ואימהות), קבוצת המטפלים (פסיכולוגית, רופא/ה, קלינאיות תקשורת, דיאטנית). במהלך ההרצאה נתמקד בסוגיה של:

למה בקבוצה?

הקבוצה מאפשרת התפתחות של תהליכים מורכבים של השוואה, שיקוף, הפנמה והזדהויות (רוזנוסר, נ. נתן, ל. 1997)

הקבוצה מאפשרת הזדמנות ליצירת אינטראקציה עם קבוצת השווים ומאפשרת אימוץ תפיסות או הרגלים חדשים, דבר הפותח פתח מיוחד במינו לשינוי. Levac, A., 2008)). בקבוצה בדרך כלל שוררת אווירה של שותפות, שיתוף פעולה ושיתוף  מידע.

במפגש קבוצתי לכל אחד הזדמנות לראות באחר השתקפות של עצמו ולכן במסגרת הקבוצה מתחדד מקומו  הייחודי של כל פרט.

במהלך הטיפול הקבוצתי עורכים פיקניק באופן יומיומי. הפיקניק מאפשר לילד לחוות אוכל בצורה לא מאיימת. במהלכו מוגש מגוון רחב של מאכלים פזורים על הרצפה והילדים חופשיים לחוות את האוכל בכל חושיהם. אין התייחסות לאינטייק קלורי ולא מוצע לילד אוכל.

המטרה העיקרית של הקבוצות גמילה היא להעצים את יוזמת הילד והובלתו לאכילה אוטונומית, מתוך מוטיבציה,  וויסות פנימי ועצמאות, כמצופה מבחינה התפתחותית. בתהליך הילד לומד  מהתנסויותיו שאכילה היא הפתרון לרעב. ההורים לומדים לזהות ולהכיר את יכולות האכילה של ילדם. החוויה החברתית ביחד עם ילדים אחרים מהווה אף היא גורם משמעותי לשינוי.

ההרצאה תלווה בסרטון קצר שיראה את היתרונות והחסרונות של תהליך שיקומי במסגרת קבוצתית ובמסגרת יחידנית.

 









Powered by Eventact EMS