ילדים דוברי עברית עם התפתחות טיפוסית רוכשים בקלות יחסית את רוב היסודות של מערכת נטיות הפועל עד גיל 3 שנים. יחד עם זאת, קיימות צורות מורפולוגיות חריגות ועמומות מבחינה מורפו-פונולוגית אשר תהליך רכישתן נמשך מעבר לכך. במחקר זה רצינו לאפיין את רכישת מערכת הנטיות בזמן עבר עפ"י מין, בגוף שלישי יחיד, בקבוצת פעלים "יוצאי דופן" השייכים לגזרת "נחי ל` הפועל" = פעלים ש-ל` הפועל ( להלן: לה"פ) המקורית שלהם היא י`, ובחלק מהצורות היא מופיעה כ-ה`. כאשר הפונמה /j/ משובצת בלה"פ בגוף נסתרת בזמן עבר היא מתממשת כ- /t/, לדוגמא: ר.צ.י/ה = רצתה, ק.נ.י/ה = קנתה, ע.ל.י/ה = עלתה. היות וצורת הנסתר (זכר) בפעלים אלה מסתיימת בפונמה/a/ (רצה, קנה, עלה) ילדים נוטים להתייחס אליה כאל צורת נקבה, ובתהליך של הכללת יתר משתמשים בצורת הזכר לתיאור פעלים בנקבה = "אימא קנה לי דובי חדש". מטרת מחקר החלוץ הנוכחי הייתה לבחון את תהליך רכישת חוקי הנטייה בקבוצת פעלים זו בקרב ילדים עם התפתחות טיפוסית, ולהגדיר את טווח הגיל שבו נרכשת השליטה בנטיות אלו.
במחקר השתתפו שישים ילדים דוברי עברית עם התפתחות טיפוסית שהתחלקו לשלוש קבוצות גיל: 3-4 שנים, 4-5 שנים, 5-6 שנים. המשתתפים התבקשו לבצע שלוש מטלות: (1) מטלת הבעה של תיאור תמונות, (2) מטלת הבנה של שיפוט דקדוקיות במשפטים, (3) מטלת הבעה של תיקון משפטים שנשפטו כלא דקדוקיים.
ממצאי המחקר מראים עליה באחוזי הדיוק בביצוע כל שלוש המטלות עם העלייה בגיל. קריטריון הרכישה הושג בקבוצת בני 5-6. הקשר שבין יכולות הבעה והבנה בתחום זה נבחן אף הוא.
ממצאי המחקר תורמים להבנת תהליכי רכישת שפה בהתפתחות טיפוסית אשר משמשים כמקור להשוואה בתהליכי הערכה והתערבות בילדים עם הפרעות שפה. קלינאי תקשורת צריכים לקחת בחשבון את טווח הרכישה של פעלים יוצאי דופן בבואם לתכנן מטרות התערבות בתחום נטיות הפועל.