שימוש רב בקול וללא למידת אסטרטגיות נכונות לשימוש בעוצמה ובטון דיבור המתאימים לדובר, גורם למיתרי הקול להימתח או להתכווץ יתר על המידה וכתוצאה מכך, הקול מתעייף, לכן, התנהגויות שונות של האדם יכולות לקדם או להחמיר את איכות קולו
(Greene and Mathieson 1989, Titze 1994 , Rebelo Pinho1998, Sataloff 1998).
המטרה של המחקר הנוכחי היא להעריך מהם הסימנים והתנהגויות של הדוברים כלפי שימוש ושמירה על איכות הקול. נחקרו גורמים שונים בקשר לשימוש בקול בחיי היומיום, מצב בריאותי, הרגלים כלליים הנוגעים לשימוש וניצול של מערכת הקול. האוכלוסייה כללה 75 דוברים, בנים ובנות בני 18-80 שנים שהשתתפו בקורסים לשיפור יכולת הדיבור והקול וענו על שאלון של פרופיל התנהגות קולית ((Behlau and Pontes 1999 בכניסתם לקורס.
התוצאות של המחקר מראים שיש מעט מודעות באוכלוסייה רגילה ובאנשי מקצוע שנדרשים לשימוש רב בקולם (כמו מורים, קריינים, זמרים ואנשי עסקים), בקשר לשמירת הקול באופן יומיומי. הדוברים מראים נטייה לדיבור מהיר, שימוש בעוצמת קול גבוהה וקושי בשליטה ברמת טון הדיבור. כמו כן, חוסר מיידע על גורמים לשמירת הגיינה קולית (לדוג' חוסר שמירה על שתייה במהלך היום, קושי בהתאמת הקול לפי תנאי הסביבה והפחתת שעות שינה).
ביבליוגרפיה:
Behlau Mara and Paulo Pontes (1999): Higiene Vocal. Cuidando da voz. Revinter:Rio de Janeiro.
Greene, Margaret & Lesley Mathieson. 1989. The voice and its disorders. California: Singular Publishing Group.
Rebelo Pinho, Silvia. 1998. Fundamentos em Fonoaudiologia: Tratando o disturbios da voz. Rio de Janeiro: Guanabara Koogan.
Sataloff, Robert Thayer (ed.). 1998. Clinical Anatomy and Physiology of the voice. In: Vocal Health and Pedagogy. London: Singular Publishing Group.
Titze Ingo (1994): Workshop on Acoustic Voice Analysis. National Center of Voice and Speech.