החשיבות של שיקום הבליעה על פי עקרונות של למידה מוטורית המוכרים מעולם שיקום תנועות הגפיים, הולכת ומתבהרת בשנים האחרונות.
סוגים שונים של תרגילים, מציגים דרישות שונות מהשרירים, ולפיכך התוצאה של אימון הבליעה תהיה שונה. התחשבות בעקרונות כמו עצימות האימון, ספציפיות האימון, והעברה הינה קריטית בתכנון הטיפול. עבודה בעצימות שונה תאפשר עבודה על אספקטים שונים בפעילות השרירית ולכן מטרות טיפוליות שונות יכולות לקבל מענה. מידת הספציפיות של מרכיבי האימון לתהליך הבליעה ולליקוי בתהליך הבליעה תשפיע על תוצאות הטיפול. עקרון ההעברה מסביר את ההשפעה של פעילויות מוטוריות שאינן ספציפיות לבליעה, על תהליך הבליעה. שיטות טיפול כמו הרמת ראש, תרגילים לחיזוק הלשון, ותרגילי נשיפה מאומצים אשר פורסמו בשנים האחרונות, מיישמות את עקרונות הלמידה המוטורית הללו בפרוטוקול הטיפול.
בנוסף, בשנים האחרונות עולה השאלה לגבי הצורך באימונים המתמקדים בשיפור החוזק של שרירי הבליעה, שהרי בזמן הבליעה השרירים פועלים בחוזק סאב-מקסימלי. החשיבות בפיתוח שיטות טיפול המגישות שיפור במרכיב המיומנות והדיוק בפעילות השרירים הולכת ומתבהרת. תוכנית טיפולית המדגישה שיפור בחוזק הפעילות המוטורית לעומת שיפור בדיוק הפעילות המוטורית תשפיע באופן שונה על הבליעה.
ישנה חשיבות בהכרות עם הידע ההולך ומתגבש בתחום, על מנת שקלינאי התקשורת יוכלו להציע טיפולים מדויקים ויעילים יותר בתחום הפרעות הבליעה.