תפקיד המשטרה בתחום התנועה הוא פיקוח והסדרת התנועה בדרכים: הזרמת התנועה והכוונתה, אכיפה של דיני התעבורה, חקירת תאונות דרכים והבאתם של עברייני תנועה לדין.
בשנים האחרונות צומצם כוח האדם המוקצה לטיפול בתאונות דרכים בגלל שינוי בתקציבי משרדי הממשלה המטפלים בנושא התנועה וסדר העדיפות של הממשלה: חינוך, בריאות וכו`.
אילוץ זה לצד מחויבות המשטרה ושאר הגורמים לצמצום תאונות הדרכים הולידו חשיבה מחודשת הבוחנת את סביבת העבודה הפנימית (חלוקת כ"א, מבנה ארגוני, שיטות עבודה) ואת סביבת העבודה החיצונית (כלי רכב, כבישים, משתמשי הדרך והטכנולוגיה). כתוצאה מכך זיהינו נקודות חוזק וחולשה וניתחנו את השפעתם על אפקטיביות פעולות האכיפה.
שילוב של ראיה אסטרטגית עם תכנון תחת אילוצים (TOC) הוביל בתוך שנתיים למפכה בתפיסת הפיקוד, שיטות העבודה ולשינויים ארגוניים:
על מנת להשלים את התהליך פיתחנו שיטות מתקדמות לניטור ותחקור פעילות האכיפה על ידי בינה עיסקית (BI). קביעת יעדים מבוססים על ניתוח עומסים על המפקדים והשוטרים ועל מערכת המשפט.
למערכת ה-BI שפיתחנו שני תפקידים עיקריים
ולבסוף יצרנו מערכת מדידה ליעילות ואפקטיביות המתרגמת את הניתוחים הנ"ל ואת יעד הארגון – הפחתה של תאונות ונפגעים בתאונות דרכים לת כפונקציה של הפעילות ל מערכת המשפטשלושה תחומי פעילות:
פעולות אלו לצד מעקב פיקוח ובקרה, הגברת שיתוף הפעולה עם משרדי הממשלה ועמותות, הביאו לצמצום התאונות בכ-25% בשנה ובירידה מכ-400 הרוגים בשנה לכ-300 הרוגים (יותר מ-20%!!).