הרחבת המרחב העירוני על-ידי בניית
איים מלאכותיים בים: שיקולים ותובנות
ליטל שניידרמן,1 דרור דובדבני,1 מיכאל בורט2 וגדעון אורון1,3
1) המחלקה להנדסת תעשיה וניהול, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, באר-שבע 84105
2) הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל, הפקולטה לארכיטקטורה, קריית הטכניון 32000
3) המחבר להתכתבות, gidi@bgu.ac.il
תקציר
העבודה עוסקת בניתוח היתכנות של בניית איים מלאכותיים בים מול חופי ישראל כפתרון למצוקת הקרקעות בישראל ובבחינת חלופות אפשריות לבנייתם. ישראל הינה אחת המדינות הצפופות ביותר בעולם, ועל פי התחזיות הדמוגרפיות המצב רק ילך ויחריף. במדינה צפופה כישראל, נאלצים להתמודד עם מחסור קשה בקרקעות לצורך בנייה ופריסת תשתיות. מחסור זה מוביל לעליית מחירי הנדל"ן, פגיעה סביבתית ואיום על שרידות החקלאות ומשאבי טבע ונוף. התרחבות לשטחי הים היא אפשרות לגיטימית ואף הכרחית להמשך אורח חיים איכותי.
בשלב ראשון עוסקת העבודה בחקר הים התיכון ורצועת החוף של ישראל וניתוח כלל המערכות השונות לצורך בדיקת היתכנות ומציאת מיקומים אפשריים להקמת איים. בבדיקת ההיתכנות נמצא כי הפרויקט אכן אפשרי והכרחי. בשלב הבא אותרו שטחים לשימוש עתידי אשר יצדיקו בניית איים מלאכותיים בים, אל מול הצרכים הצפויים של מדינת ישראל בשנים הבאות. הקמה של שדה תעופה ימי, נמצאה כאופציה המועדפת בשל בעיית הקרקעות שנוצרה בסביבת נתב"ג ועקב העובדה שקיבולת התובלה האווירית בישראל תגיע בעתיד הקרוב לתפוסה מלאה. בהמשך בוצעה סקירה של הפעילות לקידום פרויקט האיים המלאכותיים בישראל ובמקביל בחינת טכנולוגיות הקמה של איים מלאכותיים.
במהלך העבודה נמצא שהאזורים המומלצים להקמת איים נמצאים במרחב הימי שבין חדרה ועד אשקלון ובחירת המיקום המדויק צריכה להיעשות בכפיפות לשימושים עתידיים. בנוגע לשדה תעופה בין-לאומי נמצא לנכון לצמצם את הטווח מנתניה ועד אשדוד. בעיה שעלתה עם התקדמות העבודה היא שהאפשרות הקונבנציונלית של חומרי מילוי, המקובלת בעולם לבניית איים מלאכותיים, אינה מתאימה בישראל בשל חוסר בחומרי מילוי והפגיעה הסביבתית הנלווית לכך. אולם, ישנה שיטה המכונה "Fill Material Free", העוקפת את בעיות שיטת חומרי המילוי, אך עדיין לא נוסתה.
לפי הערכות כלכליות, נמצא כי עלות הקמת האי לפי השיטה הקונבנציונלית היא כ- 1,015 $ למ"ר ואילו לפי שיטת "Fill Material Free" היא כ- 250 $ למ"ר. מההשוואה בין שתי השיטות ניתן לראות כי השיטה החדישה עדיפה עבור המקרה הישראלי, הן מבחינה סביבתית והן מבחינה כלכלית.
מן הפרויקט עולה כי מימוש החלופה הימית לישראל היא ככל הנראה בלתי נמנעת כאשר הגורם המניע הוא המחסור בקרקעות. עם עליית מחירי הנדל"ן, בשילוב עם מצוקת הקרקעות עקב גידול האוכלוסייה בישראל, מסתמן כי הקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל היא רק עניין של זמן.
מילות מפתח: איים מלאכותיים; שדה תעופה; גידול אוכלוסייה; חומרי מילוי.