רקע
אחיות במרכזים רפואיים של מכבי נדרשים לבצע מעת לעת מיון ראשוני (להלן: טריאז`) , תהליך מיון הקובע את מידת חומרת מחלתו/פציעותיו של מטופל על מנת לתעדף את סדר מתן הטיפול ולתת את הטיפול המיטבי החיוני. כיום הטריאז` של האחיות מתבצע בצורה ידנית על בסיס טפסים קיימים באינטרנט וללא תיעוד של התהליך עצמו. במסגרת פרויקט זה תהליך הטריאז` יבוצע באמצעות מערכות פרוטוקולים – מע` לניהול תסריטי שיחה הבנויים מאוסף שאלות ותשובות אפשריות. בהתאם לתשובות הנבחרות ולוגיקה (חוכמה) עוברים לשאלות נוספות / התערבות נדרשת.
מטרות
מערכת פרוטוקולים תסייע לאחות בביצוע טריאז` (מיון ראשוני) באופן הבא:
- המערכת תנחה אותה בביצוע החלטות תוך שימוש בתסריטי שיחה מובנים הכוללים לוגיקה חוקתית.
- סיוע בהתמקדות בהתערבות המתאימה למטופל בזמן הביקור.
- תאפשר לאחות לתת טיפול איכותי, יעיל ומהיר.
- תיעוד המידע כחלק אינטגרלי בתיק הרפואי של המבוטח
מימוש
האחות תבצע תיעוד של הביקור במערכת התיק הרפואי של מכבי (ללא שינוי מצב קיים) ומשם תועבר למערכת פרוטוקולים תוך הצגת מידע רלוונטי מתוך מאגרי המידע של מכבי כגון אבחנות קבועות, תרופות, אשפוזים וכו`.
האחות תבחר באיזה פרוטוקול (תסריט שיחה) ברצונה להשתמש ,כאשר בהתאם להחלטתה יוצגו אוסף שאלות ובהתאם למענה על השאלות אלו יוצגו שאלות נוספות/התערבויות מומלצות.
בסיום ביצוע הפרוטוקול/ים האחות חוזרת לעבוד בקליקס כאשר התשובות שסומנו וההתערבויות הנבחרות יועברו לקליקס ויתועדו כחלק מהביקור של המטופל.
סיכום
כל פרוטוקול מאופיין ומאושר על ידי הגורמים הרפואיים הרלוונטיים במכבי לפני הטמעתו בשטח ולמעשה פרויקט אחיות טריאז` הינו כלי משמעותי שמבטיח מתן שירות איכות למטופלים תוך שמירה על סטנדרט טיפול גבוה, בהתאם לקווים מנחים, של כלל האחיות.