הכינוס ה-56 של האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת

יצירת נורמות של חביונות גל 5 בבדיקת ABR לגרוי טונלי בעצמת סף אצל תינוקות בעלי שמיעה תקינה

מרים גאל דור 1,2 עפרי לוי 2 הילה עזרא 2 שי צורדקר 1,2 כהתיה אדלמן 1,2
1המכון לאודיולוגיה והפרעות בתקשורת, בית החולים האוניברסיטאי הדסה, ירושלים, ישראל
2החוג להפרעות בתקשורת, המכללה האקדמית הדסה, ירושלים, ישראל

מבוא: כאשר רוצים להעריך סף שמיעה אצל תינוקות שעדיין לא יכולים לשתף פעולה בבדיקת שמיעה התנהגותית, אנו משתמשים בבדיקת ה Auditory Brainstem Responses ABR. מדובר בבדיקה אוביקטיבית שלא דורשת את שיתוף הפעולה של הנבדק, אך הפענוח של הסף וזיהוי הגלים נעשה על ידי הבודק ששופט סוביקטיבית את נוכחות הגלים. מטרת המחקר הנוכחי היתה לבנות נורמות של חביון הגל המצופה בתדרים שונים בסף עבור תינוקות בגילאים שונים, וכך לסייע לבודק בזיהוי הגל הנצפה האם הוא תגובה או רק ארטיפקט, על מנת לשפר את האחידות בשיפוט.

שיטות: נעשתה עבודת תיקים רטרוספקטיבית על 300 תינוקות מגיל 0 ועד גיל 3 שנים בעלי שמיעה תקינה. נמדד חביון גל 5 בסף לתדרים 1kHz & 4kHz באוזן ימין ובאוזן שמאל.

תוצאות: התוצאות הראו כי חביון גל 5 לתדר 4000 (1.01±8.88) היה קצר יותר בהשוואה לחביון גל 5 לתדר 1000 (1.27±11.49). בערכי החביונות המתוארים בסף לא נמצא הבדל בין אוזן ימין ואוזן שמאל ובין בנים לבנות. כמו כן, לא נמצאה הבשלה וקיצור של החביונות בסף עם הגיל.

דיון: ערכי החביונות שהתקבלו בסף דומים למתואר בספרות, אף שלא הראו התקצרות משמעותית עם ההבשלה. בעתיד כדאי יהיה לבדוק האם ערכי החביונות בסף דומים באוכלוסיית לקויי השמיעה.









Powered by Eventact EMS